Deceptie voor Harfsen

Uithuilen en opnieuw beginnen was het credo voor Harfsen na de verloren finale tegen GFC (3-2). Het gevoel dat er echt (veel) meer in had gezeten bleef lang hangen na afloop maar de bittere realiteit na de onnodige nederlaag is dat Harfsen volgend seizoen in de 5e klas 'mag' gaan aantreden. Een knappe come back in de tweede helft na een 2-0 achterstand werd helaas niet beloond en de druiven waren behoorlijk zuur na afloop.

In het begin zag het er totaal niet naar uit dat Harfsen uiteindelijk het onderspit zou delven. Harfsen nam de touwtjes namelijk direct stevig in handen en was de sterk bovenliggende partij in het eerste kwartier. De eerste mogelijkheden dienden zich ook al snel aan en het leek een kwestie van tijd voordat Harfsen de score zou openen. Het was echter GFC dat uit het niets toesloeg. In korte tijd profiteerde de ploeg uit Goor tweemaal optimaal van halfslachtig optreden van verdediging en keeper en de Harfsense spelers (en toeschouwers) keken halverwege de eerste helft verbouwereerd naar het scorebord dat niet loog (2-0). Het was een mokerslag voor Harfsen na het bemoedigende begin en de rood witten hadden duidelijk even tijd nodig om de klap te verwerken. GFC vond het allemaal prima en hield vanuit een gesloten verdediging in het resterende deel van de eerste helft vrij makkelijk stand.

In de tweede helft kwam Harfsen na een kennelijke pep talk van trainer Elders met hernieuwde energie het veld op. De druk werd direct opgevoerd en al vrij snel kon good old Luc Valkeman de vurig gewenste aansluitingstreffer aantekenen. Even later had Luc de gelijkmaker al op de schoen maar de doelman van GFC voorkwam dit nog in eerste instantie. Niet lang daarna was het echter toch gelijk toen Jochem attent was en de bal van dichtbij kon binnen werken (2-2). Harfsen rook bloed en wilde doordrukken en het was ook heel dichtbij een voorsprong toen (weer) Luc de bal uit een lastige hoek mooi over de doelman wipte. De bal leek in het lege doel te dwarrelen maar de inzet stuiterde via onderkant lat het veld weer in. Het was achteraf wellicht het beslissende moment van de wedstrijd want het momentum van Harfsen was daarna voorbij. De eigenlijk al op rug liggende tegenstander richtte zich onverwachts weer op en met snelle tegenstoten kwam GFC er ineens meermalen dreigend uit waarbij Harfsen verdedigend toch wel erg kwetsbaar leek. Joost hield Harfsen een paar keer op de been maar Harfsen kreeg het niet voor elkaar om het tij nog een keer te keren en het wachten was op de beslissende knock out. Die kwam een paar minuten voor tijd en de beslissende treffer was misschien wel tekenend voor het wispelturige seizoen van Harfsen. Bij een indraaiende corner werd Joost door een eigen verdediger dusdanig gehinderd dat hij de bal pardoes in eigen doel sloeg (3-2). Het was de genadeklap want de tijd hierna was te kort voor Harfsen om nogmaals terug te komen in de wedstrijd.

Volgend seizoen wacht dus de 5e klas waarin Harfsen veel bekende ploegen zal tegenkomen. Streekderby's tegen Almen, Eefde en Gorssel zullen normaal gesproken op het programma staan en daarnaast zal ook het eveneens gedegradeerde Oeken waarschijnlijk wel weer tot de tegenstanders behoren. Een aantrekkelijke competitie wacht derhalve dus zoals een bekend voetballer ooit zei: 'elk nadeel heeft zijn voordeel'.