Free cookie consent management tool by TermsFeed
  • Welkom bij SV Harfsen!
  • Welkom bij SV Harfsen!
  • Welkom bij SV Harfsen!

FC Winterswijk 1 – Harfsen 1

e laatste competitiewedstrijd en er staat nog wat op het spel. Harfsen moet RDC voorblijven om de laatste nacompetitie plaats te bereiken en gaat het beste door gewoon zelf te winnen. Tegen Winterswijk moet dat kunnen, voor hun staat er niets meer op het spel, ze zijn al gedegradeerd ware het niet dat ze gedwongen moeten stoppen met het zaterdag standaard elftal. Volgend seizoen speelt hun (zondag) eerste in de Divisie.

 

Het is wel weer een middag dat het moeilijk loopt. Het kunstgrasveld is erg droog en een stevige wind gaat over het veld, daar moet Harfsen eerst tegen in. Niet verwonderlijk dat de eerste kansen voor Winterswijk zijn. Daarna is er wel overwicht voor Harfsen, er komen kleine kansen maar dat het 0-0 is met rust verbaasd niemand. Het beste nieuws komt uit Deventer, daar twittert de FC dat ze met 1-0 voor staan tegen RDC, dit houden we maar even geheim voor de spelers.

 

In de tweede helft moet het gebeuren, de wind is nu achter dus Chiel heeft een vrijbrief om naar hartenlust op de goal te schieten, als iemand het kan is hij het wel. Zijn eerst kans is bijna raak. Van ruim 40 meter haalt hij uit, de keeper kansloos maar de bal komt via onderkant lat net voor de lijn weer het veld in, helaas gaat de rebound voor Peter verloren. Nu stapelt Harfsen kans op mogelijkheid maar ook Winterswijk krijgt een paar dikke mogelijkheden. RDC twittert dat ze gelijk zijn gekomen tegen FC Deventer.

 

Nu wordt het toch nog spannend, de tijd begint te dringen en het ziet er niet echt naar uit dat het doelpunt snel valt. Daar is wat geluk voor nodig. Dat heeft Kay, zijn voorzet op Dylan lijkt een prooi voor de keeper, maar die zich op Dylan stort gaat de bal langs zijn handschoenen pardoes het doel in, 0-1. Dat is even mazzel en voor Kay zijn eerste van het seizoen.

 

Nu zou de spanning eraf moeten zijn maar dat is natuurlijk niet zo, Winterswijk krijgt weer een paar dikke kansen waar ze zeer slordig mee om gaan. Het is aan Jochem om te beslissen. Hij loopt de zestien in, schudt twee verdedigers af en oog in oog met de keeper maakt hij geen fout, 0-2

 

De uitstekende scheidsrechter (de beste in deze competitie) laat nog wel even doorspelen maar de stand veranderd niet meer. Harfsen kan zich opmaken voor de na-competitie maar vanavond voor de seizoen afsluiting, een etentje en een biertje gaan er wel in.