Harfsen toont karakter

In de belangrijke streekderby tegen Eefde toonde Harfsen vandaag veel karakter. Bij vlagen liepen de gemoederen behoorlijk op maar Harfsen hield het hoofd uiteindelijk voldoende koel en sleepte een zwaarbevochten overwinning uit het vuur.

In een wedstrijd waarin Eefde vocht voor nagenoeg de laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontkomen en Harfsen de punten ook broodnodig had, ontspon zich zoals vooraf verwacht een wedstrijd vol strijd. Na een paar speldenprikken over en weer nam Harfsen na een kwartier de leiding via Jochem die een via de paal terugkomende vrije trap van Chiel beheerst afrondde. Een welkome opsteker en het deed het broze vertrouwen na de tegenvallende resultaten van de laatste weken duidelijk goed. Harfsen kreeg het betere van het spel en toen Dylan even later de 0-2 aantekende, leek er geen wolkje aan de lucht. Het beeld kantelde echter net zo snel als het weer deze middag want toen Eefde eigenlijk uit het niets scoorde via een van richting veranderde vrije trap kantelde het wedstrijdbeeld. Het luidruchtige thuispubliek begon zich meer en meer met de wedstrijd te bemoeien en Eefde zette aan. Het kreeg voor rust nog twee goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar Harfsen overleefde en behield de krappe 1-2 voorsprong tot aan de thee.

In de tweede helft nam de druk van Eefde meer en meer toe en dit leidde tot een paar hachelijke situaties voor het doel van Joost. Het liep een paar keer net goed af, soms met enig kunst en vliegwerk en Harfsen was het spoor een tijdje behoorlijk bijster. Het leverde in die periode veel vrije en simpele ballen slordig snel weer in bij de tegenstander waardoor deze de druk erop kon houden. Het hielp ook niet echt mee dat de grensrechter van Eefde een aantal keren discutabel vlagde bij kansrijke uitvallen van Harfsen waardoor onder meer een vrije doortocht richting keeper van eigen helft onterecht werd afgefloten door de scheidsrechter die het sowieso niet makkelijk had om het overzicht te behouden deze middag. Harfsen mocht op haar beurt niet klagen bij een kopbal binnenkant paal en een schot onderkant lat van Eefde zijde. Het was een paar keer kantje boord maar toen Chiel vrij kon inschieten na een goede aanval over meerdere schijven was de wedstrijd gespeeld (1-3). Eefde geloofde er niet meer in en Harfsen speelde de wedstrijd hierna volwassen uit.

Al met al was het een zwaar bevochten overwinning die erg lekker smaakte en die het nodige vertrouwen geeft voor de cruciale eindfase van de competitie. Over twee weken wordt de strijd tegen degradatie op 't Schoolder hervat tegen Oeken. Wees welkom, Harfsen kan alle support goed gebruiken!