Free cookie consent management tool by TermsFeed

Harfsen blameert zichzelf tegen Apeldoornse Boys

Het eerste van Harfsen zit al weken lang in een dip, vorige week werd weliswaar een punt gehaald tegen de nr. één na laatst Eefde, maar dat vond men te weinig. Vandaag is dan wel de kans om wat aan het zelfvertrouwen te werken want nu staat de uitwedstrijd tegen de nr. laatst op het programma. Apeldoornse Boys hebben nog geen enkel punt gehaald deze competitie, het elftal is bij het begin van het seizoen volledig uit elkaar gevallen en ook vandaag is het voor hen improviseren. Gelukkig voor hen is het tweede vrij zodat 9 opvullingen hun team compleet maken.

 

Harfsen maakt zich niet druk in de eerste helft, het is plots een warme dag vandaag, het kunstgrasveld is stroperig, en freewheelend gaat de bal rond. Al gauw maakt Luc de 0-1, de keeper is te laat om de steekbal te onderscheppen en Luc heeft de bal plots vrij op 25 meter van het doel. Hij moet snel zijn maar de bal vliegt mooi binnen.

De Boys komen totaal niet in de buurt van het Harfsen doel zodat het wachten is op de volgende goal van de SVH. De bal gaat in laag tempo rond, de Boys worden achteruit gedrukt en telkens weer probeert men de bal achter de laatste linie van Apeldoorn te leggen, en dat lukt vrij aardig. De kansen worden maar slordig verwerkt. Alleen Chiel komt een keer helemaal vrij op links door en kan voorlangs zijn broer bereiken, 0-2.

Het is al bijna rust als Apeldoorn wat foutjes afstraft. Ze creëren een paar kansen en de bal op de lat is natuurlijk een flinke waarschuwing voor Harfsen, in de tweede helft moet het tempo omhoog.

Er is wat door gewisseld, jongeling Ruben krijgt weer een kans na de sterke invalbeurt vorige week en het tempo lijkt zeker hoger. Maar dit keer is Apeldoorn niet meer zo mak. Ze hebben gemerkt dat Harfsen kwetsbaar is en dat er misschien wat te halen is. Er zijn er ook bij die zich willen bewijzen, het komt het spel ten goede want de kansen beginnen te komen aan beide kanten. Apeldoorn speelt veel aanvallender, ze hebben niets meer te verliezen, waardoor er meer ruimte komt voor uitvallen van Harfsen. Wel 3 of 4 keer zijn er 1 op 1 situaties voor het doel van de thuisploeg maar telkens verzuimd Harfsen te scoren.

Apeldoornse Boys moet het hebben van vrije trappen en corners want ze hebben twee lange spitsen die ook wat kunnen. Zo’n vrije trap betekend de 1-2 als Joost mis timed en de spits binnenkopt. Gelijk gaan de koppen naar beneden, hebben wij dat weer, ja, dat hebben wij weer. We lopen te klooien. Even later wordt de spits ingespeeld mat zijn kont naar het doel. Krijgt te tijd om te controleren, om zich heen te kijken, een inlopende man te zoeken en af te leggen. De droge schuiver is 2-2. Het sportpark staat op de kop!

 

Harfsen moet plots op zoek naar een broodnodig doelpuntje waar ze eerst al talloze kansen hebben gemist. De vele Harfsense toeschouwers, die dachten eens een flinke overwinning te zien op deze zomerse dag, hebben er een zwaar hoofd in, dit kon wel eens de volgende zepert worden van hun team. Coach Elders zet nog meer vers bloed bij, spaart ook zijn beste speler niet, er moet wat afgedwongen worden. Maar Harfsen is onmachtig, het loopt nog tegen een counter aan, waar Mark met een hamstring blessure zijn opponent moet laten lopen. Deze rechterspits kan helemaal doorlopen tot ver binnen de 5 meter en schuift de bal onder Joost door. Het is 3-2 voor de thuisploeg en ze slepen hun eerst punten van het seizoen binnen. Een flinke blamage voor Harfsen die nu in rap tempo op degradatie afstevent. In Apeldoorn hebben ze er maling aan, daar vieren ze nu nog feest.


Uit de Stentor
Harfsen heeft zich zaterdag geblameerd op bezoek bij Apeldoornse Boys. De nog puntloze hekkensluiter kwam terug van 0-2 achter en won nog. Trainer Erwin Elders is hard voor zijn ploeg. „Dit mag nooit, nooit gebeuren. Vanuit ons perspectief is dit beschamend, echt het schaamrood op de kaken. We hebben enorme kansen gehad om uit te lopen, dat we hier nog verliezen hebben we aan onszelf te danken.”
Apeldoornse Boys – Harfsen 3-2 (0-2). 10. Luc Jimmink 0-2, 37. Jimmink 0-2, 72. 1-2, 80. 2-2, 90. 3-2.


Veel foto's vandaag, klik op de eerste voor een beter beeld