Harfsen 2 wil graag wedstrijden van 60 minuten

Super-saturday in Deventer, zowel H2 als H1 spelen een uitwedstrijd bij Sportclub Deventer. H2 trapt om 12:15 af tegen een op papier moeilijke tegenstander. Coach Patrick mist nog een aantal spelers, maar kan wel weer beschikken over Dirty P (Peter) en aanvoerder Bo. Ook sluit Ruben vandaag weer aan vanuit de jeugd.

Het begin van de wedstrijd is vrij rommelig. Beide ploegen zijn nog zoekende en de kansen zijn schaars. Er lijkt een individuele actie nodig om de wedstrijd open te breken. Deze komt er, een lange bal op Niels wordt goed meegenomen en vervolgens passeert hij 2 verdedigers met een lichaamsschijnbeweging. 1 op 1 met de keeper faalt Niels niet en schuift de 0-1 binnen.

H2 neemt vervolgens de controle over de wedstrijd en zorgt ervoor dat Sportclub Deventer niet gevaarlijk wordt. Af en toe komt H2 er gevaarlijk uit via de flanken. Zo komt Bente als linkback vaak op en zorgt voor gevaar voorin. Na een aantal keer goed door te zijn gekomen krijgt Bente de bal op 20 meter van de goal. Hij twijfelt niet en haalt verwoestend uit. De bal valt strak in de kruising en de handen kunnen de lucht in, 0-2. Kort voor rust wordt Sportclub wat gevaarlijker, maar H2 gaat knap met 0-2 de rust in.

Patrick is tevreden en ziet eindelijk weer perspectief op 3 punten. Helaas moet er nog een helft gespeeld worden. De 2de helft kent een heel ander beeld dan de 1ste. Sportclub voert wisselingen door, gaat 4-4-2 spelen gaat vol in de aanval. Dit resulteert al snel in de aansluitingstreffer, 1-2.

H2 toont daarna veerkracht en komt knap op 1-3. Daan krijgt de bal diep op links en passeert zijn directe tegenstander. Daan geeft voor op Peter die voor zijn tegenstander komt en de bal binnenschuift. De 3 punten lijken binnen handbereik.

Jammer genoeg mocht het niet zo zijn. Sportclub Deventer begint steeds sterker te worden en H2 zakt steeds verder weg. Binnen 10 minuten is het 3-3 en nog eens 10 minuten later is het 5-3. H2 laat de kopjes hangen en weet voorin niets meer te laten zien. De eindstand wordt uiteindelijk nog 7-3. Geen punten voor H2 vandaag. Gelukkig maakte het zonnetje en de kannetjes bier naar afloop veel goed...