Free cookie consent management tool by TermsFeed

Gehavend Harfsen kan geen potten breken

De thuiswedstrijd tegen RDC werd helaas een vrij kansloze missie. De goede wil en inzet was zeker aanwezig bij Harfsen maar dit bleek niet genoeg voor een goed resultaat.

Harfsen miste in deze wedstrijd liefst zeven vaste krachten en dat was net iets teveel van het goede. Op strijd was Harfsen gelijkwaardig tegen de ook fel spelende tegenstander maar de gasten waren voetballend gezien zeker in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. De 0-1 na tien minuten was een mooie uitgespeelde goal waarbij RDC met een aanval uit het boekje de achterlijn haalde en de teruggetrokken bal kon worden ingeschoten. In eerste instantie voorkwam een blok van Dylan nog een goal en ook een tweede inzet was nog geen prijs omdat de bal via de paal terug het veld in rolde. Een aanvaller van RDC was daarna echter het meest attent en kon de bal simpel in het lege doel schuiven hetgeen een verdiende voorsprong betekende na het goede begin van Deventer zijde. Harfsen had ook daarna de handen vol aan het snelle combinatiespel van de gasten en omdat het zelf erg slordig was en de bal niet lang in de ploeg kon houden, kwam het niet onder de druk uit. Met name dankzij prima keeperswerk van Thijs die meermalen doortastend handelde bij kansrijke situaties voor de gasten bleef de schade verder beperkt tot aan de rust.

Met een dubbele wissel probeerde trainer Elders de wedstrijd na de thee nog te kantelen maar dit mocht helaas niet baten. Harfsen bleef moeizaam voetballen en kwam maar mondjesmaat tot een gevaarlijke aanval. Het miste stootkracht voorin en werd slechts via een paar afstandschoten van Chiel en een kopbal van Mark gevaarlijk maar daar bleef het ook wel bij. RDC speelde ook een mindere tweede helft en daardoor mocht Harfsen nog lange tijd blijven geloven op een bal die een keer goed zou vallen maar vlak voor tijd gooide RDC de wedstrijd alsnog op het slot en was de wedstrijd gespeeld (0-2).

Een terechte overwinning van de gasten waar weinig op was af te dingen maar geen reden om in paniek te raken. Na een vrij weekend kan Harfsen op 17 februari a.s. hopelijk iets rechtzetten in de volgende thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys. 

Verder stond er nog een mooi verslag in de Stentor:

Vierde klasse D

De ontmoeting tussen Harfsen en FC RDC eindigde in 0-2. De bezoekers uit Deventer waren een stuk sterker dan Harfsen, maar lieten de thuisploeg wel lang in leven. Toch zag trainer Kick Maatman dat zijn ploeg nauwelijks in de problemen kwam: „De bal kan natuurlijk altijd een keer verkeerd vallen, maar we hebben de hele wedstrijd lang goed verdedigd. We verzuimen onze kansen af te maken waardoor het lang spannend blijft, maar als je wint maakt dat niet meer uit. Een lastige uitwedstrijd als deze winnen, is een mooie opsteker voor ons.” Harfsen-FC RDC 0-2 (0-1). 7. Stijn Rorije 0-1, 86. Niek Riksten 0-2.

Harfsen weer eens op eigen veld onderuit, maar houdt vertrouwen: ‘Wij spelen beter op natuurgras’

VIERDE KLASSE

Harfsen heeft tegen FC RDC na lange tijd weer eens een thuiswedstijd verloren. Het beeld is wel enigszins vertekend, want Harfsen speelde zaterdag pas voor de vijfde keer op eigen veld. Tegen de bezoekers uit Deventer zat een overwinning er geen moment in, de 0-2 uitslag had zelfs stukken groter uit kunnen vallen.

Toch was de overwinning van RDC niet vanzelfsprekend. Allereerst omdat Harfsen de afgelopen jaren sterke resultaten wist te boeken in thuiswedstrijden. Ook dit seizoen was dat het geval. Verder was het voor RDC de eerste overwinning ooit op bezoek bij Harfsen. De voorgaande vier ontmoetingen op sportpark ‘t Schoolder werden allen gewonnen door de thuisploeg.

Thuis de punten pakken

Met de wedstrijd tegen RDC begon Harfsen aan een reeks van drie thuiswedstrijden op een rij. Genoeg te bekijken dus voor de vaste bezoekers van de thuiswedstrijden én op papier een mooie kans om vanaf de achtste plek op de ranglijst de weg omhoog te vinden. De reeks begint alleen wel met een nederlaag. Trainer Erwin Elders kon het vrij kansloze bericht wel verklaren: ,,We waren vanaf het begin niet scherp en fel genoeg in de duels. Voetballend was het ook niet goed genoeg, onze enige gevaarlijke momenten kwamen uit vrije trappen.”

Verzachtende omstandigheden waren er ook wel voor de ploeg van Elders: ,,We misten veel spelers. De ploeg die er nu staat is gewoon minder dan normaal, van een goede ploeg als RDC win je dan ook niet zomaar. We zullen de rest van het seizoen met veel afwezigen zitten, dus dat is verder ook geen excuus. We zullen beter moeten, en hebben al laten zien dat we dat kunnen.” Elders weet dat Harfsen sterk is in thuiswedstrijden: ,,Wij moeten hier de puntjes pakken. Vandaag viel dan ook tegen, maar er komen de volgende weken genoeg kansen om het beter te doen.”

Wij trainen en spelen op natuurgras, de meeste andere clubs niet. Dat maakt echt een verschil

Chiel Jimmink, Harfsen

Dat Harfsen op ‘t Schoolder vol vertrouwen speelt is ook niet zo gek. De velden liggen er mooi bij tussen de bossen buiten het dorp, en de historie is zichtbaar aan de vergeelde doelpalen en het knusse clubgebouw. Met de randvoorwaarden zit het dus goed, maar het echte thuisvoordeel zit ’m volgens speler Chiel Jimmink in het veld: ,,Het is natuurgras en daar spelen wij gewoon veel beter op dan op kunstgras. Wij trainen ook op natuurgras en de meeste andere clubs niet. Dat maakt wel echt een verschil.”

Pas op de plaats

Van dat verschil was tegen RDC weinig te merken, al was Jimmink met zijn vrije trappen nog wel dichtbij een gelijkmaker: ,,Ik plaatste de bal twee keer goed in de hoek, maar zij hebben een waanzinnige keeper die ze eruit pakt. Wij zijn altijd gevaarlijk uit dode spelmomenten. Omdat zij lang niet de 0-2 maakten hadden we dus zeker nog kans. Het mocht niet zo zijn, maar het is absoluut geen schande om van RDC te verliezen.”

Het nadeel aan natuurgras is wel dat afgelastingen in de winter al snel op de loer liggen. Voordeel is dan weer dat je na de winter veel meer thuis dan uit speelt. ,,Dat motiveert ons ook zeker”, vertelt Jimmink. ,,Het is een goede kans om een sterke serie neer te zetten en om weg te komen bij de onderste plekken.”

Rechtstreeks veilig spelen (plek 8 of hoger) is het grote doel voor Harfsen dit seizoen. Trainer Elders acht dat ook zeker realistisch: ,,Daar zijn we goed genoeg voor. Nu moeten we even pas op de plaats maken, maar als we een van onze inhaalwedstrijden winnen sluiten we aan bij de middenmoot. Hopelijk kunnen we ons ruim voor de laatste speelronde veilig spelen.” De komende weken bouwen aan een nieuwe ongeslagen reeks zou daar al een stuk bij helpen.