Harfsen dwingt nieuwe zege af

Tegen ZVV '56 liet Harfsen zien dat de ploeg naast goed voetbal ook karakter in huis heeft. Ondanks hevig verzet van de gasten uit Zevenhuizen die meermalen terug kwamen uit geslagen positie, bleef Harfsen voetballen én vechten voor de winst waardoor de drie punten uiteindelijk verdiend in Harfsen gehouden konden worden.

De gasten voetbalden in het eerste kwartier brutaal mee met Harfsen en beten een paar keer goed van zich af. Het leidde tot een paar gevaarlijke situaties voor het doel van Joost die eenmaal echt moest ingrijpen en met een knappe safe een achterstand voorkwam. Gedurende de eerste helft kreeg Harfsen meer grip op de tegenstander en dwong het de gasten meer achteruit. Arthur had de openingstreffer op de schoen maar vond van dichtbij de keeper op zijn weg. Harfsen bouwde het overwicht langzaam maar zeker uit maar dit leidde vooralsnog niet tot een doelpunt waardoor met een brilstand de thee werd opgezicht.

In de tweede helft was het al wel vrij snel raak voor Harfsen. De doelman liet een ingeschoten bal van Bram los en de ervaren spits Luc Valkeman was er als de kippen bij om alsnog binnen te schieten (1-0). De vreugde was echter van vrij korte duur want een fout op het middenveld werd in een mum van tijd via een snelle uitval keihard afgestraft door ZVV (1-1). Harfsen kon opnieuw beginnen maar kreeg een welkome opsteker toen ZVV na een uur spelen met tien man verder moest na een rode kaart (tweemaal geel). Harfsen had het laatste half uur dus een mannetje meer en het duurde niet lang voordat Harfsen dit voordeel verzilverde. Chiel zorgde al snel voor de 2-1 en Harfsen leek de wedstrijd in de pocket te hebben. ZVV gaf echter niet op en zorgde ook met een mannetje minder nog voor een paar hachelijke momenten voor de Harfsense goal maar toen Luc Valkeman na 70 minuten de 3-1 liet aantekenen na een fraaie uitgespeelde aanval leek de wedstrijd definitief gespeeld. Ook ditmaal bleek het een misrekening want de gasten scoorden binnen vijf minuten de aansluitingstreffer waardoor de spanning voelbaar bleef. In de fase die volgde was weinig meer te zien van het nummerieke voordeel voor Harfsen en af en toe was het billen knijpen voor de Harfsense toeschouwers. Het liep uiteindelijk goed af voor Harfsen en het was Sven die in de laatste minuut de bevrijdende 4-2 binnen kon schieten. Opluchting alom en het betekende dat Harfsen de goede start van de competitie een passend vervolg gaf. Harfsen moest er meer dan in de eerdere wedstrijden echt voor vechten maar het deed dit met verve waardoor het uiteindelijk een verdiende zege was die knap werd afgedwongen.

Met twaalf uit vier en twee komende vrije weekenden kan Harfsen nu even genieten van de luxe koppositie. Op 2 november a.s. komt Dierensche Boys op bezoek en mag Harfsen de status van koploper opnieuw waarmaken.

Hieronder weer foto's van Maureen (hartelijk dank)